Belföld

Zivatarveszély miatt adtak ki másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt több északnyugati járásra már másodfokú riasztást adott ki hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban károkozó széllel, illetve jégesővel, intenzív esőzéssel járó zivatarok várhatók.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint további másodfokú riasztásokat adhatnak még ki Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megye járásaira. A többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték, északnyugat felől érkezik a hidegfront, amely kedden délelőtt elhagyja a Tiszántúlt is. Ehhez kapcsolódóan viharos széllel, jégesővel, nagy mennyiségű csapadékkal kísért zivatarok alakulnak ki. Néhol heves zivatar is valószínű akár 90 kilométer/órásnál erősebb szélrohammal, nagyobb méretű jéggel.

Emellett többfelé zivatartól függetlenül is több helyen viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Kedden délelőtt és a déli órákban még az ország keleti, északkeleti harmadán lehetnek zivatarok, amelyeket elsősorban nagy mennyiségű csapadék kísérhet.

Kedd késő délutántól, kora estétől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Keddre virradóan megszűnik a hőség – írták. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 23 Celsius-fok között várható, keleten, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik