Belföld

Reagált a faképnél hagyott SZFE: egy önképző kör édesgeti el a diákjainkat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) diákjait – közölte az egyetem vasárnap az MTI-vel.

Ezt annak apropóján fogalmazták meg, hogy tegnap kiderült, több mint negyven hallgató hagyja ott őket, és a freeszfe-hez szegődik inkább.

Kapcsolódó
Több mint negyven hallgató hagyja ott az SZFE-t
Ők szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tanulmányaikat

Az SZFE vasárnapi közleménye szerint az intézményt annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra.

Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója. Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait. Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől

– hangsúlyozza az SZFE.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik – emlékeztet a közlemény. Hozzáteszik: idén sokszoros volt a túljelentkezés, a sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik