Belföld

Megvan a pótlás a Momentumnál: volt Rajk-igazgató ül be az elnökségbe

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Momentum Küldöttgyűlése mai napon szavazott a hetedik elnökségi tag személyéről, miután Körömi Attila néhány hete lemondott tisztségéről. A Küldöttgyűlés Ilyés Mártont választotta a pozícióra – írja a párt a 24.hu-nak megküldött közleményében.

Hozzáteszik: Ilyés Márton 42 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, jelenleg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, jelenleg a párt gazdaságpolitikusa. Elnökségi tagként célja a Momentum kormányzóképességének erősítése, valamint a párt felkészítése a parlamenti munkára.

A jelenlegi elnökséget tavaly nyáron választották meg a Momentumnál. Fekete-Győr András elnök mellett tagja még a testületnek Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, VII. kerületi önkormányzati alpolgármester;Hajnal Miklós, XII. kerületi önkormányzati képviselő; Mándi László, a párt debreceni képviselője; Orosz Anna, XI. kerületi alpolgármester, és Tóth Endre XXII. kerületi önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó
Lemondott Körömi Attila, a Momentum elnökségi tagja
Akampány élesedésével növekvő terhelést figyelembe véve hozta meg döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik