Belföld

Óriás szeméthegyet hizlalt a telkén egy albertirsai férfi

Police.hu
Police.hu

Nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát az a 22 éves albertirsai férfi, aki ellen a ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást – írja a rendőrség honlapja.

A férfit 2020 decemberében jelentették fel, a házához tartozó üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét. A területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban.

Poilce.hu

A tulajdonos beismerte, hogy kb. 8 éve hordja hulladékát a telekre, amihez szerinte senkinek semmi köze. Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő azonban megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azt a szemét között található tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladékot is talált.

A férfit a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, ügyét vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik