Belföld

Kósa Lajos: Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar sajtóhoz eljuttatott nyilatkozataik alapján a honvédelmi bizottság három ellenzéki tagja azt állítja, hogy Pegasus-ügyben kezdeményezték a bizottság összehívását. Ez nem igaz. A Parlament Házszabálya világosan meghatározza, hogy a bizottság összehívását milyen alaki és tartalmi feltételek mellett lehet kezdeményezni. Ilyen kezdeményezést csak egy ellenzéki képviselő terjesztett elő, ez kevés, mert legalább két kérelem szükséges ahhoz, hogy az eljárás elinduljon. Internetes bejegyzések és sajtónyilatkozatok alapján nem lehet a bizottságot összehívni.

írta a Facebookon Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke arra, hogy levelet írtak a honvédelmi bizottság tagjai Kövér László házelnöknek, amelyben arra kérték, utasítsa Kósát, hogy hívja össze a bizottságot.

A honvédelmi bizottság fideszes elnöke szerint egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-től kezdődik. Szerinte így aztán érvényes kezdeményezés nincs, semmilyen határidő nem ketyeg.

Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással.

– teszi hozzá Kósa. A fideszesek egyébként korábban a nemzetbiztonsági bizottság ülésére sem mentek el, így azon nem lehetett meghallgatni Pintér Sándort, pedig akkor kiderülhetett volna, hogy csak habverésről van-e szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik