Belföld

Melegellenes posztokat rakott ki a Magyar Vöröskereszt regionális vezetője, majd eltüntette őket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Több, nyíltan homofób bejegyzés tett közzé Facebook-profiljában a Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatója, a Fideszes önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Baráth Gábor. A Telex azt írta, rákérdeztek a jótékonysági szervezetnél, hogy ez mennyire egyeztethető össze a szellemiségükkel, Baráth erre korlátozta Facebook-bejegyzéseinek nyilvánosságát, így azokat már csak ismerősei láthatják. A lap erről szóló cikkében három különböző, korábban nyilvános bejegyzést mutatott meg.

A Magyar Vöröskereszt, mint írták, elhatárolódik a homofób bejegyzésektől, és semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tart elfogadhatónak. A szervezet többek között azt írta a lapnak válaszul:

Baráth Gábor magánvéleménye nem a szervezet nézeteit tükrözi.

Hozzátették, a Magyar Vöröskereszt emlékeztetni fogja munkatársait az etikai kódexében és az alapelveiben foglaltakra és azok betartására.

Nyíltan melegellenes és a szexuális kisebbségeket megbélyegző közlések és kijelentések azóta kezdtek nagyobb számban megjelenni a nyilvánosságban, hogy a kormány által újabban „gyermekvédelminek” nevezett melegellenes törvényt megszavazta a parlament a kormánypárti frakció és a Jobbik képviselői által létrehozott többséggel. Baráth jelenleg az ajkai önkormányzat képviselő-testületi tagja a Fidesz-KDNP színeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik