Belföld

Zokogó felesége élesztett újra egy nyugdíjas férfit a XVII. kerületben

Hősként viselkedett annak a 70 év körüli férfinek a felesége, akihez a felesége kérte a budapesti mentők segítségét a XVII. kerületben. Az OMSZ tájékoztatása szerint az asszonynak az lett gyanús, hogy a férje sokáig van távol a ház mögötti kiskertben.

Többször is kikiabált neki, de miután nem kapott választ, elindult a férje után, ekkor talált rá a földön fekve. Bár borzasztóan megijedt, a Központi Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítójának instrukciói alapján megvizsgálta a beteget, aki nem lélegzett.

Azonnal a legközelebbi mentőegység indult segítségül, miközben a mentésirányító próbálta rábeszélni a reményvesztetten zokogó feleséget az újraélesztésre. A bejelentő ugyan alkalmatlannak gondolta magát a feladatra, mégis megkezdte az életmentést, amit a perceken belül kiérkező mentők emelt szinten folytattak.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, az újraélesztés 15 percen belül sikerre vezetett és végül stabil állapotban, a hős felesége kíséretében szállíthatták kórházba a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik