Belföld

Lelkes önkéntesek kifestették a kőszegi gyermekorvosi rendelőt, rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben

Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület
Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület

Az Ősszefogás Kőszegért Egyesület vasárnap számolt be róla Facebook-oldalán, hogy

egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába.

Hiába dolgoztak éjt nappallá téve és kaptak rengeteg pozitív visszajelzést, nem sokáig lehetett felhőtlen az örömük, a polgármester ugyanis másként látta az akciót, írja az ugytudjuk.hu.

Básthy Béla kedd délután a „Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkálatokról” címmel adott ki közleményt.

Ebben azt írta, hogy

az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat.

Szerint az önkéntesek tevékenysége a szükséges engedélyek hiányában történt, ezért rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben, ám ettől a lépéstől egyelőre eltekintenek.

A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendelt el vizsgálatot a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik