Belföld

Hamis gyógyszereket és drogot árult egy 60 éves férfi Vácon

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek egy 60 éves férfit Vácon, akinél kábítószert, zárjegy nélküli cigarettát és hamis gyógyszereket találtak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfire hétfőn csaptak le a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. K. László tartózkodási helyéről, tárolójából és autójából kábítószergyanús anyagok, és porciózáshoz szükséges kellékek, hamis gyógyszerek és védjegy nélküli cigaretták kerültek elő.

police.hu

A rendőrök a lakás átkutatásakor digitális mérleget, 127, különböző méretű nejlontasakot foglaltak le, autójában 230 hamis gyógyszert találtak, amelyek között akadt nem engedélyezett és vényköteles is. A férfi garázsában lévő tárolóhelyiségben további 674 hamis tabletta került elő, de lefoglaltak “tarka bogyókat” is, amelyek az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint MDMA-t tartalmaznak.

A férfi drogtesztje pozitív lett THC-re és kokainra. Kihallgatásán nem tett vallomást, és a kérdésekre sem válaszolt. Az őrizetbe vett férfi ellen kábítószer-kereskedelem, valamint gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik