Belföld

Beszámítható a francia turistát leszúró brit-amerikai férfi

police.hu
police.hu

Befejezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a nyomozást azzal a 26 éves amerikai-brit állampolgárral szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly februárban megölt egy születésnapját ünneplő francia turistát Budapesten, a Ferenczy István utcában.

A 25 éves francia áldozat holttestének megtalálását követően a budapesti rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.

A 26 éves férfit emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A támadó nem adott semmilyen ésszerű magyarázatot a tettére, azt mondta, hogy ” rossz napja volt”.

A gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje a férfi előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését kérte ügyfele bipoláris zavarára hivatkozva a bűncselekmény után, de a bíróság ezt elutasította, s az ügyészség indítványával egyezően azonnal le is tartóztatták a férfit.

A BRFK tájékoztatása szerint az eljárás során vizsgálták a gyanúsított elmeállapotát, de bünthethetőséget kizáró ok nem merült fel. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik