Belföld

A lúgos orvos nem az áldozatának utalta el a kártérítést, hanem a végrehajtónak

Fülöp Dániel/24.hu
Fülöp Dániel/24.hu

Bene Krisztián a jogerős ítélet szerint 15 napon belül átutalta a 25 millió forint kártérítést és az azzal járó perköltségeket, de az összeget összeget nem áldozata, Renner Erika, hanem a végrehajtók letéti számlájára küldte – írja a Telex. Hozzáteszik, az egyelőre kérdéses, hogy szándékos vagy véletlen malőrről van-e szó. Renner Erikának most a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója 2013-ban támadta meg otthonában Renner Erikát, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét. Bene Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak. Ezek megerősítették, hogy az áldozat a sérülései miatt sosem lesz képes teljes értékű életet élni, ráadásul az eljárás során újabb traumák érték.

Bene Krisztián a kártérítési ügyben fellebbezések sorát nyújtotta be. A lúgos orvosként hírhedté vált férfi a vagyonát is megpróbálta eltüntetni, hogy megússza a kártérítést, májusban ezért a végrehajtók lefoglalták a több száz négyzetméteres családi házát és az ingóságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik