Belföld

Gulyás Gergely 2012-ben egy olyan homofób törvényt utasított el fideszes alelnökként, amit most a kormány megszavazott

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Egy közel tízéves történetet idézett fel a Magyar Hang, ami abból a szempontból érdekes, hogy 2012-ben még épp az ellen lépett fel Gulyás Gergely, amit most a kormánypárt teljes erővel képvisel.

A homofób pedofiltörvényről van szó, egyébként.

A Magyar Hang felidézni, hogy keményen kiállt Gulyás Gergely a felvetés ellen, hogy törvényileg büntessék a „szexuális devianciák népszerűsítését”, igaz, 9 évvel ezelőtt az ötlettel akkor még a Jobbik állt elő.

A Jobbik ugyanis 2012 áprilisában olyan javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek, ami módosította volna a Büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, illetve a média- és reklámtörvényt is.

A cél az volt, hogy ne lehessen „népszerűsíteni” a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.

A párt javaslatára viszont kemény hangú választ adott az emberi jogi bizottság akkori fideszes alelnöke. Gulyás Gergely a Btk.-módosítást alkotmányellenesnek nevezte. A Jobbik akkoriban – ahogy most a kormány-, szintén arról beszélt, hogy a gyerekeket óvná a módosításokkal. Előterjesztésének célja az volt indoklása szerint, hogy „gátat szabjon a szexuális szabadosság, különösen az abnormális, különböző szexuális devianciák egyre fokozódó társadalmi térnyerésének”, így pedig megvédje a gyerekeket – írja a Magyar Hang.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik