Belföld

Nem kapott ingyenes bankkártyát, ezért gyújtogatással fenyegetőzött egy férfi Szegeden

Az ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy bank felgyújtásával fenyegetőzött Szegeden, mert túl drágának találta a bankkártya költségeit – közölték hétfőn.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. augusztus 3-án délelőtt megjelent az egyik szegedi belvárosi bankfiókban, bankkártyával kapcsolatos ügyintézés céljából. Az eljáró ügyintéző közölte a férfival, hogy a bankkártyaigénylésnek mi a menete és az milyen költségekkel jár, majd a válaszra a gyanúsított felemelte a hangját és azonnali ingyenes bankkártyaigénylést követelt.

Másnap a férfi ismételten a reggeli órákban jelent meg a bankfiókban, és a bank ügyfélterében közölte az ügyintézővel, hogy azonnal új bankkártyát akar, ingyeneset, amennyiben ezt nem sikerül elintézni, akkor mindent fellocsol benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet. A gyanúsított, hogy nagyobb nyomatékot adjon a követelésének közölte, hogy tényleg felgyújtja az épületet, mivel már több évet ült börtönben, egyébként a tegnapi ügyintézés során is egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni. A banki ügyintéző a gyanúsított fellépésére a pánikgombot megnyomta és ezzel értesítette a rendőrséget – olvasható a közleményben.

A zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést, azonban a végzés nem végleges, mert azzal szemben a gyanúsított a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik