Belföld

Megjelentek a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvény részletei

A kormányzati tájékoztató központ sajtóközleményt küldött arról, hogy megjelentek a gyermekvédelmi törvénynek hívott, a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvény részletei.

A Magyar Közlönyben megjelent végrehajtási rendeletben az szerepel, hogy

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) a következő 20/A. §-sal egészül ki:

 

20/A. § (1) Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

 

(2) Nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termék nem forgalmazható.

 

(3) Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható.

A rendelet 30 nap múlva lép életbe, és a fogyasztóvédelmi hatóság fogja ellenőrizni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik