Belföld

Megrázó videó a szolnoki gázolásról, csak erős idegzetűeknek!

police.hu
police.hu

Megrázó videót tett közzé a rendőrség a múlt vasárnap történt szolnoki gyalogosgázolásról. A felvétel annyira rémisztő, hogy tényleg csak az erős idegzettel rendelkező olvasóink nézzék meg!

A baleset a Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszán lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt. A rendőrség beszámolója szerint azért következett be a baleset, mert az idős járókelő nem nézett szét rendesen mielőtt lelépett a zebrára, és az autót vezető nyugdíjas sem lassított, amikor odaért.

A több métert repülő gyalogos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség figyelmeztetése szerint elkerülhető lehetett volna a baleset, ha:

  • a gyalogos a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre történő lelépése előtt mindkét irányba körültekint, továbbá a járművezetővel a szemkontaktust felvéve meggyőződik az átkelés veszélytelenségéről;
  • a járművezető olyan sebességgel közelíti meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy ha gyalogost lát, biztonságosan meg tudjon állni

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy a családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket, idős rokonokat, hogy ugyan az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, és a reflexek csökkenése, azonban ezeket fel is kell ismerni, és a közlekedés során ezt figyelembe kell venni!

Emellett az időjárási körülmények és forgalmi viszonyok felmérése is helyet kell, hogy kapjanak a mérlegelés során. Felhívják továbbá a családtagok figyelmét, hogy őszintén és előítéletmentesen mondják el véleményüket a biztonságos közlekedésről az idős hozzátartozóiknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik