Belföld

A klímaberendezés miatt gyulladhatott ki a zalakarosi szálloda

Vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz szerda délelőtt a zalakarosi Freya Hotelben, ahol több szoba is használhatatlanná vált; az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el – mondta el a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Labossa Lajos közölte: az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat.

Amint azt korábban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelezte, senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet.

Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szinte teltházzal üzemelő hotel érintett 50-60 vendégének egy részét más zalakarosi hotelben helyezték el, másokat a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben a kérésük szerint, néhányan pedig hazautaztak.

A szállodalánc munkatársai felvették a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy a társaság más hoteljeiben helyezik el őket.

A korábbi információval ellentétben a zalakarosi szállodában még nem végezték el a tervezett felújítást, erre majd később kerül sor – tette hozzá Labossa Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik