Belföld

Az Országgyűlés őrei húztak ki a Dunából egy embert

Augusztus 3-án az esti órákban egy embert elsodort a Duna a Margit szigetről, írja az Országgyűlés Sajtóirodája közleményében.

Mint fogalmaznak, a Képviselői Irodaháznál az Országgyűlési Őrség szolgálatot teljesítő őre észlelte a Margit híd alatt a vízben kapálózó embert. Azonnal értesítette a katasztrófavédelmet és a vizirendészetet, majd a partról folyamatosan szóval tartották, próbálták irányítani. Mindezt egyre népesebb nézőközönség jelenlétében.

A leggyorsabban az Országgyűlési Őrség tűzoltó járőre ért a helyszínre, aki beúszott a Dunába, biztosító kötéllel és életmentő gyűrűvel a személyt civil segítséggel kimentették.

Ezzel a hősies cselekedettel és kiemelkedő helytállásukkal életveszélyt hárítottak el. A férfit az Országos Mentőszolgálat időközben helyszínre érkező egysége látta el, és kivizsgálásra a Honvéd Kórházba szállította. Az Országgyűlés elnöke, és az Országgyűlési Őrség parancsnoka elismerését fejezte ki a mentési művelet végrehajtóinak

– áll a közleményben.

Az Országgyűlési Őrség állománya eddig minden évben mentett ki embereket a Dunából, legutóbb 2021. július 14-én egy 17 éves fiatalembert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik