Belföld

Varga Judit visszavág: a korrupció, a média és a civilek ügyében minden nagyon rendben van

Visszavágunk! Nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat‼

Ezekkel a felkiáltójelekkel megtűzdelt mondatokkal konferálta be hétfő esti Facebook-bejegyzésében Varga Judit a kormány immár sokadik Brüsszellel hadakozó kormányhatározatát.

Az igazságügyminiszter szerint „soha nem látott mértékű támadás érte Magyarországot” azért, mert „nem vagyunk hajlandóak beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit”.

Eltaláltunk egy érzékeny brüsszeli ideget, mert a gyermekek védelmét fontosabbnak tartjuk az LMBTQ-lobbinál. Ezért most mindent bevetnek, elővették a régi vitákat, mindent a nyakunkba akarnak varrni

– írta Varga hozzátéve, hogy a Európai Bizottság legújabb jogállamisági jelentésére a magyar kormány új határozatban válaszolt.

A hétfő esti Magyar Közlönyben kiadott határozat tényleg tagad mindet, amit az unió kritikaiként megfogalmazott. A kormánydokumentum állítása szerint a magyar jogállamisággal minden rendben van, sem a korrupció, sem a média területén nincsenek problémák, és a civiltársadalom is nagyban virágzik az ország területén.

A határozat szövege szó szerint így fogalmaz:

  • A  Kormány elutasítja az  Európai Bizottság megalapozatlan és politikailag motivált aggodalmait a  magyarországi korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatban. Magyarországon európai összehasonlításban is részletes antikorrupciós stratégia, hatékony bejelentővédelmi rendszer és szigorú büntetőjogi szabályok érvényesülnek.
  • A  Kormány rögzíti, hogy az  Európai Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a  médiában. A  baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz.
  • A Kormány megállapítja, hogy az Európai Bizottság megalapozatlan aggodalmaival szemben Magyarországon a civil társadalom sokszínűségét a mintegy hatvanezer, szabadon létrehozott és működő civil szervezet bizonyítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik