Belföld

Zivatarveszély: több megyében a legmagasabb fokú riasztást adták ki

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Zivatarveszély miatt több megye járásaira már a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután.

A veszélyjelzés itt követhető, e szerint délután kettőkor Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megye több járásában érvényben van a harmadfokú riasztás.

Az előrejelzés szerint délután és este gyorsan áthelyeződő heves zivatarokra kell számítani, amelyeket károkozó (akár 110 kilométer/óránál erősebb) szélvihar és nagyméretű jég kísérhet. Helyenként nagy mennyiségű csapadék is hullhat a zivatarfelhőkből. A késő esti órákban a zivatarok nagy része várhatóan elhagyja az országot, megnyugszik a légkör. Az éjszaka második felében néhány zivatar északkeleten és délnyugaton lehet.

A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a nagyobb tavaknál lévők a viharjelzéseket is, és a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá.

Frissítünk!

Vasárnap délután három óra körül az OMSZ mindenhonnan visszavonta a piros riasztást, de a másodfokú figyelmeztetést sok helyen kint hagyták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik