Belföld

Cáfolja a Jobbik, hogy eljárást indítanak saját politikusuk ellen, mert az kiment a Pride-ra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Etikai vizsgálat indul a Jobbikban Bereczki Miklós ellen, mert a párt politikusa vonult a Pride-on, írja a Mandiner. A Jobbik soroksári alapszervezetének elnöke Facebookon a felvonulást követően a többek közt általa tartott „Budapest mindenkié” feliratú molinóval kapcsolatban azt írta:

Először voltam a pride felvonuláson és remekül éreztem magam, az pedig megtiszteltetés volt, hogy egy nagyon fontos üzenetet tarthattam magam előtt neves politikus társaimmal.

Az etikai eljárást Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője kezdeményezte Bereczki ellen, indoklása szerint azért, mert a politikus vétett az alapszabály ellen, amely szerint

fegyelmi vétségnek minősül különösen, ha a tag a) más politikai szervezetek vagy politikai ellenfelek gyűlésein, avagy egyéb helyen és módon, nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet; továbbá f) bármely módon olyan magatartást tanúsít, vagy olyan cselekményt követ el, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas.

Szabó Balázs a lapnak azt mondta, Bereczki résztvétele a Pride-on még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen nemcsak a Jobbik szellemiségével, hanem jelenkori világnézetével is.

Szabó szerint a Pride „egy nemzetközi ügynökhálózat által támogatott szélsőséges rendezvény, amely Magyarország szuverenitását, alkotmányos- és legfőképpen társadalmi rendjét a kezdetek óta szándékozik aláásni, szellemisége nemzetellenes, keresztényellenes és családellenes”.

Frissítés: kedd délután a Jobbik közleményben cáfolta, hogy eljárást indítottak volna Bereczki ellen.  Azt írják:

Nem indít etikai vizsgálatot a Jobbik Bereczki Miklós ellen

“A néppárti Jobbik egy valódi néppárt.

Ennek jegyében, miközben a Jobbik nem vett részt Pride-on, ugyanakkor nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé.

A fideszes propagandamédiumok bértollnokai azonban most is kitettek magukért: ők már előre tudták, hogy etikai eljárás indult Bereczki Miklós ellen, amit ugyebár ismét „csupán” a tények cáfolnak.”

Kapcsolódó
Szomorú, hogy anyaként azt kell mondanom a meleg fiamnak, hogy menjen
Minden idők legnépesebb budapesti Pride-ja rengeteg boldog és bátor emberrel és maréknyi dühös ellentüntetővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik