24.hu
Belföld

Elhunyt az MSZP korábbi parlamenti képviselője

„Szomorú szívvel fogadtuk a hírt, hogy hosszan tartó súlyos betegség következtében, július 27-én, életének 68. évében elhunyt Fogarasiné Deák Valéria, tősgyökeres gödöllői közéleti szereplő, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, az MSZP Nőtagozatának alapítója” – írja Facebook- oldalán az MSZP.

Pályáját így idézik fel: „1954. január 5-én született Gödöllőn. Házasságából két gyermek született, akikre mindig büszke volt. 1977-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett diplomát; ugyanott kezdett el dolgozni, két évig tudományos ösztöndíjas gyakornok, majd tanársegéd volt. 1989 októberében belépett az MSZP-be, a Pest megyei pártiroda vezetője lett. 1990-től 1994-ig a párt helyi vezetőségi tagja, 1995-től az országos központban dolgozott. 1997-től a párt Pest megyei alelnöke, 2003-tól az Országos Választmány tagja. Az 1994. évi önkormányzati választásokon bekerült a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, a frakció helyettes vezetője, 1998-tól a frakció vezetője. Az országgyűlési választásokon először 2002. áprilisban, az MSZP Pest megyei listájáról jutott be a törvényhozásba. 2002. májusától a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja, majd a társadalmi szervezetek bizottságának elnöke. Az MSZP frakció civil munkacsoportjának vezetője, továbbá a Pest megyei képviselőcsoport vezetői feladatait látta el.”

A párt hangsúlyozza:

Munkáját mindig lelkiismeretesen végezte, Gödöllő és térsége ügyében mindig, minden követ megmozgatott, mindenkinél eljárt a választókerülete lakói érdekében. Szívügye volt a civilek képviselete, támogatása, s elszántan küzdött az esélyegyenlőség érdekében minden hátrányos helyzetű réteg, közösség, személy jogaiért, segítéséért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!