Belföld

Nyomozás indult, miután elesett és meghalt egy kismama a salgótarjáni kórházban

Google Street View
Google Street View

Július 21-én egy vizsgálatot követően elesett egy 26 éves pásztói kismama a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Az asszony olyan szerencsétlenül ütötte be a fejét, hogy a helyszínen meghalt. A Blikk információi szerint a kórház az ügyben vizsgálatot indított, információt így egyelőre nem adtak ki. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azonban bár elsőként közigazgatási eljárást indított, ám ezt később büntetőeljárásra módosították.

Király-Kollár Ramóna sajtóreferens a lap kérdésére közölte: a halálesettel kapcsolatban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított a kórház bejelentése alapján közigazgatási hatósági eljárást a körülmények tisztázása érdekében, azonban a július 23-án keletkezett feljelentés alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított szakértők bevonásával.

A Blikk más forrásból úgy értesült, hogy az ügy megítélése nem teljesen egyértelmű: halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja is felmerült. Az áldozat nővére egy nyilvános Facebook-bejegyzésben fakadt ki a történtek miatt.

„Persze, hogy hiányos a hír! Azt nem írták oda, hogy csengetett a húgom, de nem ment be hozzá senki”

– írta a testvér, hozzátéve: azt mondták a sérült húgának, menjen be és szóljon személyesen.

A Blikknek tegnap már nem akart nyilatkozni a megtört testvér. Közölte, hogy nem tud információt adni, mert tudomása szerint hírzárlat van érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik