Belföld

Szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki aktivisták a Képviselői Irodaházat

Budapest Pride, All Out
Budapest Pride, All Out

Péntek éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy üzenetet küldjenek a magyar kormánynak:

az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.

Az All Out nevet viselő, LMBT+ jogokért harcoló mozgalom és a Budapest Pride aktivistái kivilágították a Képviselői Irodaházat Budapesten, hogy azt üzenjék: „Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”

Az akcióval az EU-t is fel szeretnék szólítani, hogy továbbra is gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra annak érdekében, hogy vonja vissza az LMBTQ-ellenes törvényt.

Budapest Pride, All Out

Az akciót a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka valósították meg, azután, hogy nemrég Orbán Viktor kihirdetett egy „gyermekvédelmi” népszavazást, illetve a parlament június 15-én elfogadott egy törvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, és betilt minden oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről.

Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri

– mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride szervezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik