Belföld

Pegasus-botrány: válaszokat követelnek a kománytól a Szabad Városok polgármesterei

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szolidaritás, közösségvállalás, kiállás. A Szabad Városok polgármesterei is válaszokat követelnek a kormánytól a lehallgatási ügyben, a Pegasus-botrányban, és kiállnak a lehallgatás célpontjává tett Gémesi György polgármester mellett

– írja Karácsony Gergely csütörtökön Facebook-oldalán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gödöllői polgármestert 2018 végén választották ki a Pegasus kémszoftver célpontjává, éppen akkor, amikor komoly kormányzati nyomás alá került, majd ismeretlenek betörtek hozzá és a gyerekeihez, és felforgatták az otthonaikat.

A főpolgármester jelezte, hogy a Szabad Városok polgármesterei megdöbbenve értesültek arról, hogy Magyarországon titkos kémprogramot vetettek be újságírók, jogvédők, ellenzéki politikusok, ügyvédek és üzletemberek megfigyelésére. A megfigyeltek között szerepelt Gémesi is, a szövetség tagja, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője is.

Elfogadhatatlannak, sőt, bűnnek tartjuk, hogy 2021-ben, Európa közepén ilyen megfigyelési botrány megtörténhet, és a felelős állami szervek, a Belügyminisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Igazságügyi Minisztérium semmilyen érdemi információval nem szolgálnak az ügyben, a Fidesz, mint kormányzó párt pedig „nem tartja indokoltnak” a Nemzetbiztonsági bizottság összehívását. Mi is válaszokat követelünk, azonnali tisztázást!

– fogalmazott a posztban Karácsony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik