Belföld europoli

Dobrev Klára: Orbán kétségbeesetten kapkod, próbálja elfedni a valóságot

A DK miniszterelnök-jelöltje szót ejtett a kormány népszavazási kezdeményezéséről és a Pegasus-botrányról is.

Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elfedje a problémákat, álkérdésekről kezdeményez népszavazást, jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a szerdán tartott online sajtótájékoztatóján. Dobrev mindemellett azt is hangoztatta, hogy

egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra a kormány által szétosztható keretekből, amíg Orbán Viktornak hívják az ország miniszterelnökét.

A politikus számba vette, hogy az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt, kedden hivatalosan is visszadobta a kormány helyreállítási tervét, és valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is, mivel a felhasználás szabályai ugyanazok. Véleménye szerint az intézkedés a magyar emberek védelme érdekében történt.

Dobrev szerint Orbán most kétségbeesetten kapkod és álkérdésekkel próbálja meg elfedni a valóságot, utalva ezzel a miniszterelnök szerda délelőtti bejelentésére, miszerint ötkérdéses népszavazást kezdeményez a kormány a gyerekek védelme érdekében.

Népszavazást kezdeményez olyan problémákról, amelyek nincsenek, olyan ellenségekkel szemben, akik nincsenek. Mindezt azért, hogy ne kelljen a lényegről beszélnie

A DK politikusa zárásul kitért a hétvégén kirobbant lehallgatási botrányra is, ezzel kapcsolatban azt mondta, Orbán Viktor, jogtalan, törvénytelen eszközökkel figyelte meg saját népét, így ha az ellenzék kormányt alakíthat jövő áprilisban, a feladatuk lesz az is, hogy nyilvánosságra hozzanak minden, a lehallgatásokról szóló információt.

Ajánlott videó