Belföld

Motort akart lopni, de csak két fej hagyma lett a zsákmány

A Salgótarjáni Járási Ügyészség két újabb betörés miatt emelt vádat egy 30 éves bátonyterenyei visszaeső férfi ellen – számolt be az ügyészség a honlapján.

A férfi 2020 januárjában egy családi ház udvarára mászott be, majd az udvaron álló melléképület ajtaján lévő lakatot lefeszítve eltulajdonított egy segédmotorkerékpárt és egy motorkerékpár használaton kívüli motorblokkját, továbbá a ház pincéjéből két fej vöröshagymát is zsákmányolt. Távozása közben a sértett megzavarta őt, ezért a férfi a segédmotorkerékpárt és a motorblokkot hátrahagyva, a kerítésen átugorva elmenekült a két fej vöröshagymával.

Egy 2019. májusi akciója viszonylag sikeresebb volt: akkor egy garázssoron álló garázs tetőszerkezetét megbontva, a szigetelést átszakítva jutott be az építmény belsejébe, ahonnan két ütvefúrógépet és két csavarozógépet lopott el. A szerszámgépeket később 4.000 forintért értékesítette.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetést, továbbá a garázsbetörés során okozott 295.000 forintos kár megtéríttetését indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik