Belföld

A csempészcigivel és diplomataútlevéllel elkapott volt szocialista politikus azt mondja, minden vád alól felmentették

Az ukrán hatóságok jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették a cigarettacsempészettel megvádolt Legény Zsoltot, mondta a volt MSZP-s politikus az ATV Híradójának. 

Lengyel szerint az ukrán bíróság minden vád alól teljesen tisztázta a nevét, és visszaadták a kocsiját is. A korábbi politikus még 2020 decemberében diplomata útlevéllel akarta átlépni az ukrán-magyar határt, amikor megtalálták nála az illegális dohányárut.

Legényt eredetileg az ukránok azért állították félre, mert ugyan diplomata útlevelet mutatott fel, az autón azonban nem volt diplomata rendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a csomagtartóját, diplomáciai mentességre hivatkozott, ezért a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

Az ukrán hatóságok lefolytatták az ügyemben az eljárást, és az ukrán bíróság az ügyemben jogerősen bűncselekmény hiányában felmentett. Minden vád alól teljesen tisztáztak a nevemet, és visszaadták a gépjárművet

– mondta Legény Zsolt.

A férfi azt állította, hogy nem az övé a csempészárú, és azt a kocsijába tették a tudta nélkül, de nem árulta el a híradónak, kit vádol ezzel.

Ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik