Belföld koronavírus

Így néz ki most az oltottság korosztályonként

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely részletesen ismertette a korosztályos oltottsági adatokat is. Ezek szerint a 12 és 15 év közötti gyerekek között a legalacsonyabb az oltottak aránya, ami érthető is, hiszen ők azok, akik a legkésőbb kezdhettek el regisztrálni az oltásra.

Ezzel szemben a legnagyobb arányban a 70 és 74 év közöttiek oltatták be magukat, náluk 92 százalékos az oltottak aránya, így ott szinte keresni kell azokat, akik nem kaptak.

A 18 és 44 évesek között változó arányban, átlagosan 60 százalék azok aránya, akik kaptak valamilyen védőoltást, a 45 évnél idősebbek és 60 évnél fiatalabbak között viszont ez az arány már 70 százalékos.

Bár a 60 év felettieknél az oltottság aránya első látásra nem tűnik nagyon alacsonynak, ám mivel Gulyás Gergely megfogalmazásában a delta variáns miatt körükben „a kockázat óriási”, ezért az ő oltásuk érdekében mindent meg kell tenni. Ezen felül a kormány azt is megnézi, hogy mit lehetne tenni azért, hogy a 12 és 16 év közötti korosztályban is magasabb legyen az oltottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik