Belföld

Gigantikus tűzijátékot jelentettek be augusztus huszadikára

Minden eddiginél nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten, és szeretnék ha mindenki a fővárosba jönne – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen csütörtökön Budapesten. Az MTI szerint Guller azt közölte, hogy  a huszonöt perces tűzijáték alatt, több mint negyvenezer rakétát lőnek fel. Ez, mint írják, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer több rakétát jelent.

A hvg.hu emlékeztetett, hogy már tavaly augusztus 20-ra is gigantikus tűzijátékot és ünnepségsorozatot ígértek. Egy nem nyilvános kormányhatározat szerint – mint írják – a tavalyi tűzijáték nem elmaradt, hanem eltolták 2021-re.

A tűzijáték megrendezésével megbízott Antenna Hungária így is jogosult volt 100 százalék előlegre, azzal az indoklással, hogy az előkészítő munkák 90 százalékát elvégezték.

A lap hozzáteszi, hogy a tűzijáték keretösszege 1,3 milliárd forint, amiből legalább 910 millió forintot el kell költeni a szerződés szerint. A teljes Szent István-napi rendezvénysorozat keretösszege 6,6 milliárd forint, ebből legalább 4,6 milliárdot kell elkölteni.

Ajánlott videó