Belföld

Meghalt Orosz Sándor volt parlamenti képviselő

65 évesen hunyt el az MSZP egykori politikusa.

Az Országgyűlés honlapján azt írták, hogy Orosz Sándor az 1994. évi parlamenti választásokon szerzett mandátumot, Budapest 3. számú választókerületében.

2010-ig négy cikluson át volt az MSZP országgyűlési képviselője. Megbízatása alatt a Környezetvédelmi bizottság alelnöke, illetve a Mezőgazdasági bizottság elnöki tisztségét is betöltötte.

Képviselői munkája mellett jogászként is dolgozott és az agrárium szakértőjeként élethosszig tartó kötelék fűzte a mezőgazdasághoz.

Orosz Sándor 1956. május 12-én született Hajdúböszörményben, vályogvető édesapja tíz gyermekének egyikeként. Általános és középiskolai tanulmányait már Budapesten végezte.

1974-ben érettségizett a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Egy évig Moszkvában az IMO nemzetközi kapcsolatok szakán tanult, majd  Budapesten elvégezte a jogi egyetemet. Az ügyvédi szakvizsga után mezőgazdasággal foglalkozó szercezetek, cégek jogásza volt.

Fiatalon is aktívan politizált, még egyetemistaként, 1978-ban lépett be a MSZMP-be, majd 1989 októberében átlépett az MSZP-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik