Belföld

Meztelenül kóborolt Dunakeszin egy 3 éves kisfiú

A nagypapának nem tűnt fel, hogy eltűnt, tévét nézett.

Még pénteken délelőtt tűnt fel a meztelenül Dunakeszin kóborló kisfiú egy járókelőnek – írja a police.hu. A gyermek vele nem állt szóba, ezért hívta a rendőröket. Amikor megjelentek a kisfiú már egy kölcsönpólóban, a környékbeli felnőttek gyűrűjében állt ijedten, de a járőrpár női tagja, két kisgyermek édesanyjaként, szóra bírta.

Neki a kisfiú barátságosan, közlékenyen válaszolt, elárulta a keresztnevét és azt is, hogy 4 éves. Utóbb kiderült idősebbnek mondta magát, mert januárban lett 3 esztendős. Azt is mondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol. A szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „Anya” és „Apa” választ tudott adni, a lakcímét nem ismerte.

Szívesen beült a szolgálati autóba, együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe. Ott nem ismerte senki, de az intézményvezető segítségével kiderítették, ki ő valójában, majd édesanyjával is  felvették a kapcsolatot.

Megtudták, a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett. A kisfiút épen, egészségesen hazavitték. A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik