Belföld

38 fokig emelkedik a hőmérséklet jövő héten

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A következő napokban ismét melegszik a levegő, a hét közepén akár 38 Celsius-fok is lehet. Emellett viszont többször várhatók záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn erősen gomolyfelhős lesz az ég, a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben, a legkevesebb pedig az Északi-középhegység területén várható. Elszórtan zápor, zivatar is lesz. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély csapadékra. Zivatarok környezetében erős vagy viharos a szél is. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 27-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden sok napsütés várható. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A hajnali 14-21 fokról 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön több órára kisüt a nap, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet szerdán 17-24, csütörtökön 15-24 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 28-38, csütörtökön 27-34 fok között alakulnak.

Pénteken felhősebb lesz az ég és többfelé várható zápor, zivatar. Hajnalban 14-20, a délutáni órákban 25-31 fok várható.

Szombaton és vasárnap is borús idő várható, több helyen záporral, zivatarral. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében viharos lesz a szél. A hajnali órákban mindkét nap 13-20 fok lesz. A csúcsértékek szombaton 23-30, vasárnap 25-32 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik