Belföld

Maradékkal etetett, bezárt kényszermunkásaival égettette a veszélyes hulladékot

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, 39 éves férfival szemben, aki fenyegetéssel és bántalmazással végeztetett környezetszennyező tevékenységet kiszolgáltatott helyzetben lévő személyekkel Kaposváron.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi telephelyén, illetve egy külvárosi ingatlanának udvarán is olyan veszélyes hulladékot – használt háztartási gépeket, gumiabroncsokat, gépjárműveket – tárolt, amelyre nem volt engedélye. A vádlott az általa összegyűjtött hulladékból bontással és égetéssel akarta kinyerni a még értékesíthető, fém tartalmú anyagokat, ehhez azonban segítségre volt szüksége.

ugyeszseg.hu

A férfi 2019-ben az illegális tevékenység végrehajtására úgy szerzett munkaerőt, hogy Kaposvár belvárosában szólította le az áldozatait, vagy ismerősei révén ajánlott nekik munkát. A napi ötezer forint, élelmiszer és cigaretta juttatás helyett azonban az emberek kis idő elteltével pár száz forintot és némi élelmet,  jobbára az elkövető családjának maradékát kapták.

Amikor a munkások közölték a férfival, hogy nem akarnak tovább dolgozni neki, a férfi fenyegette, illetve ököllel ütötte, megrúgta és fellökte őket, ha „elszöktek”, visszavitette őket. Volt olyan dolgozója, akit „engedetlensége” miatt napokra a garázsába zárt.

Az ügyészség hat év börtönt kért a bűnügyi felügyeletben lévő férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik