Belföld

Siófok polgármestere szerint lejárató kampányt indítottak a város ellen

Police.hu
Police.hu

Mint két napja írtuk, elszabadultak az indulatok hétvégén a siófoki Aranyparton, a rendőrség hat esetben intézkedett valamilyen verekedés, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt, az egyik helyszínen közel negyven rendőr tudott csak úrrá lenni a helyzeten, innen hét személyt állítottak elő.

Siófok független polgármestere ugyanakkor az ATV híradójának azt mondta, valaki kipécézte magának a várost, és lejárató kampányt indított a rossz a közbiztonságra hivatkozva. Pedig szerinte nem igaz, hogy veszélyes lenne Siófok, sőt: arcfelismerő kamerákat szereltek fel, és jóval több rendőr van az utcákon, mint korábban bármikor.

„Ha szűken a Petőfi sétánynál maradunk akkor a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest 90 százalékos a bűncselekmények számának csökkenése. Ez önmagában is sokat mondó” – fogalmazott Lengyel Róbert.

A megkérdezett helyiek többsége egyetért a város első emberével. Szerintük Siófok nem negatív kivétel, hiszen más Balaton melletti településeken is előfordulnak verekedések. A rendőrség azt ígéri, hogy a jövőben is nagy létszámmal lesz jelen a balatoni településeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik