Belföld

Hőségriadó péntekig – tíz megye narancssárga

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Életbe lépett a hőségriadó. Müller Cecília országos tiszti főorvos 0 órától péntek éjfélig rendelte el a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, mert a következő napokban tetőzik a hőség.

Szerdán túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul. Késő este 25, 31 fok várható – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára. Az egész országban extrém lehet az UV-B sugárzás

Csütörtökön is marad a száraz idő, csak nyugaton lehet több fátyol-, illetve gomolyfelhő, a határ közelében nem kizárt egy-egy zápor.

A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, Sopron környékén erős lökések is előfordulhatnak. Éjszaka 16-23, napközben 33-39 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken nyugat felől egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. A nyugati és a középső országrészben több helyen előfordulhat zápor, zivatar.

A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és nagyobb területen megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 17 és 24, a maximum 30 és 37 fok között várható.

A pénteken érkező hidegfront hatása nem sokáig tart, a jövő hét első napjaiban visszatér a forróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik