Belföld koronavírus

Új maszkviselési szabályokat jelent be a kormány kedden

Újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány – derült ki a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése utáni sajtótájékoztatón.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy Magyarország elérte az 5,5 millió első oltottat, ezért a járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntették. Ennek köszönhetően szinte már sehol sem kötelező a maszk. A múlt heti döntések szerint az egészségügyi és szociális intézményekre vonatkozó maszkhasználati szabályokat a felelős miniszter határozza majd meg.

Ugyanakkor közölte:

A mai napon várhatóan meg is jelennek az ezzel kapcsolatos szabályok. Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi és szociális intézményekben kell majd maszkot hordaniuk.

Hozzátette:

Az ott dolgozóknak, ahol találkoznak látogatókkal, kell hordani maszkot, de a munkavégzés különböző területein, például a pihenő helyiségekben nem kell maszkot használni.

Kiderült az is, hogy a kormány nem tervez állami antitestmérési rendszert létrehozni, noha a kínai Sinopharm esetén sokaknak semmilyen védettséget nem adott a vakcina. Novák Katalin azt mondta, ennek mérése mindenkinek saját döntése, és ezt mindenki magánúton teheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik