Belföld

Karácsony Gergely szerint kínai rulettet játszik a kormány a lakosok egészségével

A főpolgármester szerint a kormány azért késlelteti a harmadik oltás engedélyezését, mert az beismerő vallomással érne fel.

A múlt héten hirdetett ingyenes antitest vizsgálatot a Főváros azoknak a 60 év feletti budapestieknek, akiket a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak be koronavírus ellen. A nagy érdeklődést jól jelzi, hogy a helyek alig egy nap alatt beteltek. Ezzel kapcsolatban beszélt Karácsony Gergely főpolgármester az ATV-nek arról, hogy baj van a kínai vakcinával, a kormány pedig politikai presztízs miatt tarthatja vissza az erről szóló információkat.

Karácsony úgy fogalmazott, az elmúlt hónapokban magánlaborokban végzett vizsgálatok eredménye ott van a kormány asztalán: pontosan tudják, hogy működnek a vakcinák egyes életkorokban, de ezeket nem hozzák nyilvánosságra.

Nem is orosz, hanem kínai rulettet játszik a kormány a lakosok egészségével

– mondta Karácsony, aki szerint a kormány azzal, hogy nem tesz semmit, és nem teszi lehetővé az újabb oltás felvételét, gyakorlatilag veszélyezteti azokat az embereket, akik kínai oltást kaptak.

A főpolgármester kijelentette, nyilvánosságra fogják hozni a vizsgálatok adatait. Bíznak benne, hogy a végkövetkeztetés az lesz, hogy minden oltás kiválóan működik ebben a korosztályban, de ha nem, az embereknek arról is tudniuk kell. Úgy érzi, hogy a kormány azért is késlelteti a harmadik oltás engedélyezését, mert az annak a beismerése lenne, hogy a kínai oltóanyag nem úgy működött, mint ahogy azt remélték.

Korábban a kínai és az orosz vakcina miatt álltunk előrébb az oltások tekintetében, de ha kiderül, hogy ez egy kampány volt valódi megoldás helyett, az kellemetlen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik