Belföld

Hadházy ígéretet tett, hogy nem indul Zuglóban, ha Tóth Csaba nyer az előválasztáson

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Állítja, ha politikusként valaha lopott volna, ma azzal lenne tele a propagandasajtó.

A 168 Órának adott interjút Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amelyben beszélt az előválasztási kampány durvulásáról, Zuglóról és az MSZP-s Tóth Csabáról is.

A képviselő reagált Tóth Csaba azon kijelentésére, miszerint Hadházy sem fedhetetlen, ezért előfordulhat, hogy később az ő múltjából is előkerülnek kétes ügyek. A korábbi LMP-s politikus szerint Tóth Csaba szavai akár fenyegetésként is értékelhetőek, őt azonban ez nem ijeszti meg, az már sokkal inkább, hogy a szocialista képviselő esetleg hasonló módon vett rá dolgokra embereket az ellenzéki oldalon. Mint mondja, soha nem tett olyat, ami egy normális országban a politikai karrierje végét jelentené.

Az egészen biztos, ha egy fillért elloptam volna a politikusi tevékenységem alatt, azzal lenne tele a propagandasajtó.

Beszélt arról, hogy több más kerülethez hasonlóan Zuglóban is egy sor olyan esetet tárt fel a sajtó, amelyeknek végül nem lett sem jogi, sem politikai következményük, és nem egy ilyen ügyben ellenzéki szereplők is érintettek. Hadházy szerint fontos, hogy megfelelő válaszokat adjanak ezekre az esetekre is, mert ha az ellenzéket érintő ügyekben sem lenne következménye semminek, akkor sokkal kevésbé valószínűsíthető a kormányváltás.

Ne mondjunk olyanokat, hogy nem való a parlamentbe olyan politikus, aki nem lojális a pártjához, és rosszul teszi, ha a pártjában látott disznóságokat közzéteszi. Olyan ügyeknél is szükséges a jogi vagy politikai következmény, amelyek a saját embereinkről derülnek ki

– részletezi a politikus, hozzátéve, hogy Zuglónál keresve sem találhatna jobb terepet ahhoz, hogy ezt a politikát véghez vigye.

Hadházyt meglepte, hogy Tóth Csaba szokatlanul hevesen reagált a szavaira, leginkább azért, mert semmit nem mondott a szocialista képviselő viselt dolgairól. Nem gondolja, hogy az idő előrehaladtával durvulna az előválasztási kampány, ami egyúttal neki sem érdeke, ezért az interjú egy pontján leszögezte, ha a zuglói lakosok nem mellette voksolnak az előválasztáson, akkor nem fog indulni a kerületben az országgyűlési választásokon, mert nem áll szándékában szétverni az ellenzéki összefogást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik