Belföld

Szándékos veszélyeztetés miatt vádat emeltek egy nagykanizsai orvos ellen

Az orvos az ügyelete alatt nem vizsgált meg és látott el egy beteget, aki később meghalt.

Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy kórházi orvos ellen, aki az ügyelete alatt nem vizsgált meg és nem látott el egy beteget, aki később meghalt – közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Jánky Judit tájékoztatása szerint a 44 éves orvos rezidensként látta el az ügyeletet 2020. szeptember 17-18-án a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályán. A zártosztály fekvőbeteg-ellátásán egy pszichiátriai beteg hajnalban rosszul lett, és elesett. Az ápolónők megállapították, hogy a nő pulzusa gyenge, vérnyomása pedig mérhetetlen, ezért értesítették az ügyeletet ellátó orvost, aki segített a beteget visszatenni ágyába, majd a szobájába ment.

A nő állapota tovább romlott, erről a nővér telefonon két alkalommal is tájékoztatta az orvost, és arra kérte, hogy jöjjön a beteghez. A vádlott nem tett eleget a kérésnek, az ápolónő ezért saját felelősségére sóoldatos infúziót kötött be a betegnek, bízva abban, hogy sikerül stabilizálni az állapotát. Az infúzió fele folyt le, amikor a nő életveszélyes állapotba került, majd meghalt. Halálának közvetlen oka hirtelen kialakult szívelégtelenség volt – olvasható az ügyészségi közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik