Belföld koronavírus

Már lehet regisztrálni a fővárosi antitest vizsgálatra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Összesen 19 ezer teszt áll rendelkezésre.

Mától él a regisztráció az ingyenes fővárosi antitestvizsgálatra, amit a Fővárosi Önkormányzat biztosít a 60 év feletti budapestiek számára.

A Főváros által kiadott közlemény szerint július 5-től 9-ig, jövő hétfőtől péntekig, minden nap délelőtt 7-11 és délután 16-20 óra között lesz lehetősége a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitest vizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton. A tesztelés regisztrációhoz kötött, amit itt lehet elvégezni.

Az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését. A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavételekre a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben kerülhet majd sor. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik