Belföld

Milyen büntetést kap a szurkoló, aki szivárványos zászlóval szaladt a pályára?

ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP
ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP

A bajor tartományi belügyminiszternél panaszolta fel Szijjártó Péter azt a szurkólót aki szivárvány színű zászlót lengetve rohant a pályára Münchenben a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt. Az akciót hangos tetszésnyilvánítás fogadta a lelátóról. A müncheni stadionban a nézők között is sokan lengettek szivárványos zászlót, így kifejezve tiltekozásukat a magyarországi homofób pedofíltörvény miatt.

Az MTI szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszter Joachim Herrmann tartományi belügyminiszternek címzett levelében arról érdeklődik, hogy

milyen büntetést kapott a szurkoló.

Az állami hírügynökség által idézett levél azt írja, a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén „példátlan inzultus érte” a magyar válogatottat.

Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik

– fogalmazott levelében Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter német tartományi kollégájánál egyúttal arra is rákérdez, vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidenshez, figyelembe véve, elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban.

Szijjártó korábban egy, a Facebook-oldalán közzétett interjúrészletben arról beszélt, szerinte felvetődik  annak a gyanúja, hogy „ez direkt, volt és onnantól kezdve ez még inkább visszataszító”.

Egy hete a Blikk írta meg, hogy egy fiatal orosz nő szaladt be pályára fürdőruhára vetkőzve a Belgium–Finnország meccsen. A fürdőruháján a kriptovaluta használata mellett tüntető „WTF Coin” felirat volt. A orosz törvények meglehetős szigorrral járnak el kiemelt események megzavarására esetén, ezeket politikai jellegüktől függően akár börtönbüntetéssel is sújthatják az orosz törvények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik