Belföld

Négy évet kapott a férfi, aki meg akart erőszakolni egy nőt Szilasligeten

police.hu
police.hu

Négy év börtönre ítélte a Gödöllői Járásbíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított Sz. Sándor Gergő, aki meg akart erőszakolni egy hazafelé tartó nőt Szilasligeten, miután leszállt a HÉV-ről.

Az asszony miután pénteken leszállt a HÉV-ről, egy földúton gyalogosan indult tovább. A terhelt követni kezdte a nőt, aki észlelte a mögötte gyors léptekkel közeledő férfit, ezért félreállt, hogy elengedje. Ekkor a férfi erőteljesen meglökte az asszonyt, aki hanyatt esett.

Ezt kihasználva a férfi ráfeküdt és szexuálisan zaklatni kezdte. A nőnek sikerült a támadóját lelöknie magáról, felállt és kérlelni kezdte a támadóját, hogy hagyja őt békén. Ennek a terhelt nem tett eleget, s ismét meglökte az asszonyt, aki ezúttal térdre esett, azonban visszafordult és a táskájával megütötte a terheltet, aki megrogyott és ennek köszönhetően az asszony el tudott menekülni a helyszínről.

Az eset során a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Ukrajnából segédmunkára érkező fiatal beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy aznap délután sörözött, és egy kicsit berúgott, a nap további részére azonban hiányosan emlékezett.

A bíróság négy év börtönre ítélte a támadót szexuális erőszak kísérlete miatt. Az ügyész súlyosabb büntetésért, az  elkövető és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is, de a vádlott és védője bűnügyi felügyelet kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik