Belföld koronavírus

Eddig kilenc magyarnál mutatták ki a delta variánst

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Magyarországon eddig kilenc esetben azonosították a delta, azaz Indiából indult, vírusmutánst – közölte a Koronavírus Sajtóközpont a hvg.hu megkeresésére. A legutóbbi tájékoztatásban még hét érintettről beszéltek, azaz azóta két újabb emberben azonosították ezt a mutációt.

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint a kormány figyelemmel követi az európai és a hazai járványügyi helyzetet, és folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét mindenkinek. Újfent hangsúlyozták, hogy akik nem oltatták még be magukat, azok szerintük fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak a vakcináért.

A tájékoztatás szerint

brit turisták most sincsenek jelenleg tömegesen Magyarországon, hiszen ők kötelesek lennének a belépéstől számított 10 napos időtartamra hatósági házi karanténba vonulni, az alól csak 2 negatív PCR-teszt birtokában mentesülhetnének.

Ez azért érdekes, mert a brit sajtóban nemrég elterjedt, hogy Angela Merkel német kancellár kitiltaná a brit turistákat az EU-ból, miután egyre jobban terjed a delta variáns a szigetországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik