Belföld

Leköpték és pedofiltámogatónak nevezték a Momentum debreceni képviselőjét

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szabó Bence, a Momentum önkormányzati képviselőjét atrocitás érte Debrecenben. Az esetet maga az érintett írta le a Facebook-on: „Debrecen belvárosában, a Fórum előtti téren gyűjtöttünk aláírásokat több Momentumos barátommal, mikor odalépett hozzánk egy középkorú férfi. Megkérdezte, hogy ismerem-e Cseh Katalint, és közölte, hogy az ő közreműködésével tiltották ki EP képviselőnket Kínából.”

Válaszomban elmondtam, hogy egy kommunista államból történő kitiltás talán nem akkora hatalmas probléma, mire a férfi felháborodva hazugnak nevezett, majd közölte, támogatjuk a pedofilokat és nekem is elég pedofil fejem van. Erre a felvetésre már reagálni sem tudtam, mert rögtön beleköpött az arcomba.

A politikus megjegyzi: „Ez az eset nem egyedülálló. Egerben felrúgták a Momentum pultját, a Jászságban megütöttek egy képviselőnket és a választások közeledtével, egyre több az ezekhez hasonló cselekmény. Ide vezetett az a mérhetetlen gyűlöletkeltés, amit a Fidesz gerjesztett az elmúlt több mint egy évtizedben. Azokat akik nem értenek velük egyet, könnyedén dehumanizálják, és kvázi kilövési engedélyt adnak ki rájuk.”

Korábban inkább a DK rendezvényeit zavarták meg különböző módokon.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik