Belföld

Meghalt a súlyosan megsérült borsodi munkás, akihez főnöke miatt nem hívhattak mentőt

A Bors cikke szerint életét vesztette az a borsodi munkás, aki egy munkahelyi balesetben sérült meg. Főnöke – a baleset helyszíneként leírt telephely vezetője – nem engedte, hogy mentőt hívjanak a súlyos sérüléseket szenvedett férfihoz, inkább a haldokló szintén ott dolgozó fiát utasította, hogy apját vigye be a kórházba.

A lap szerint a munkások főnöke a legalapvetőbb javításokat sem végezte el, miután kibérelte a telephelyet. A telephely alján gödrök és vízelnyelők tátongtak, emellett még világítás sem volt. Az áldozat állványcsöveket pakolt védősisak nélkül, amikor az egyenetlen padlón megcsúszott, elesett és elvesztette eszméletét. Kollégája azonnal odarohant segíteni, ekkor látta, hogy munkatársa arca véres és nincs magánál. Főnökük azonban ahelyett, hogy rögtön segítséget hívott volna, megtiltotta, hogy mentőt hívjanak. A lap szerint azért dönthetett így, hogy eltitkolja a munkabalesetet.

A sérült férfit fia agyzúzódással és többszörös koponyatöréssel vitte kórházba, ahol azonban már nem tudtak segíteni rajta. A telephely főnöke kedden áll a Kazincbarcikai Járásbíróság elé, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik