Belföld

Kémények omlottak össze, utakra, házakra, villanyvezetékekre dőltek a fák a péntek esti viharban

Óriási pusztítást végzett a péntek esti vihar az ország déli részén valamint a Balaton környékén – közölte a Katasztrófavédelem a honlapján.

Mint írták, villanyvezetékekre, épületekre, utakra dőlt fák, villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a vihar útját az ország főként déli-délnyugati részén, különösen a Balaton környékén, Somogy, Veszprém és Zala megyékben.

Tájékoztatásuk szerint a legtöbb bejelentés a térségből eddig Ságvárról érkezett, ahol több helyen fák dőltek ki, villanyvezetékre, az útra és háztetőkre. Számos helyre leszakadt villanyvezetékek miatt riasztották a tűzoltókat. Ságvár és Siófok között több helyen fák dőltek a 65-ös főútra, és hasonló akadályok vannak a Ságvárt és Ádándot összekötő úton is.

A Katasztrófavédelem szerint Makónál a 43-as főúton akadtak gondok az útra dőlt fákkal, a 7-es főúton, Balatonkeresztúrnál is emiatt kérték a tűzoltók segítségét, míg Keszthelyen kandeláber dőlt ki a viharban.

Balatonfenyvesen pedig két fa dőlt ki egy gyermektáborban, szerencsére sérülés nem lett az esetből.

Siójuton a felhőszakadásban harminc centi magasan állt a víz egy házban. Nagykanizsán. Madarason egy házba csapott a villám, de szerencsére nem okozott nagyobb kárt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik