Belföld

Momentum kontra DK: Újabb városban repedezik az ellenzéki többség

Eger, Szekszárd és Göd után most újabb városban mutat repedéseket az ellenzéki többségű városvezetés.

A Népszava arról ír, a bajai közgyűlésben bár eddig kényelmes többsége volt a Sikeres Bajáért Egyesületnek, (hisz az ellenzéki pártok támogatását élvező civil szervezet jelöltjei a 2019-es választáson 9 helyet szereztek meg a 15 tagú testületben), a csütörtöki közgyűlésen több fontos kérdésben nem lett meg a szükséges többség, mégpedig azért, mert több ellenzéki is a kormánypártiakkal szavazott együtt.

Tegnap ugyanis a városvezetés több előterjesztését leszavazták: ingatlaneladásokra és a polgármesteri tanácsadó testület beszámolójára mondott nemet a grémium, és arra is, hogy az önkormányzat média cégcsoportja 28 millió forintos plusztámogatást kapjon, ami pedig az éves a költségvetésének 40 százalékát jelentené. A lap hangsúlyozza, hogy mindez azért történt meg, mert nemcsak a 6 kormánypárti városatya voksolt az előterjesztések ellen, hanem a Sikeres Bajáért képviselőcsoport négy képviselője is.

A város polgármestere 2019 óta a momentumos Nyirati Klára, ugyanakkor DK-s alpolgármesterével, László Károllyal régóta vannak konfliktusai. A polgármester azt mondta a Népszavának, hogy a DK és a Jobbik helyi erői szeretnének „a vele folytatott vitában megmutatkozni, erősnek tűnni, hogy a két párt minél jobb pozícióban legyen a bajai előválasztáson. Csakhogy nem az előválasztást, hanem a választást kellene megnyerni, tette hozzá a polgármester, és félő, hogy a választók egy része elfordul az ellenzéktől, ha azt látják, hogy az ellenzék széthúz.”

A DK-s alpolgármester nem akart a Népszavának nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik