Belföld

Dzsudzsák Balázs kisebbségi tulajdonosa lett az Első Magyar Léghajógyár Kft.-nek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

2021. február 18-ától Dzsudzsák Balázs a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik (kisebbségi) tulajdonosa – vette észre az Mfor az Opten adatbázisában.

Az Első Magyar Léghajógyár Kft. egy egészen friss alapítású társaság: 2020. október 2-án jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos jegyzett tőkével. Fő tevékenysége légi űrjármű gyártása. Ezen kívül egyelőre mással nem is kívánnak foglalkozni, hiszen egyedüli tevékenységként jelölték meg ezt a cég alapításakor.

A céget három másik társaság hozta létre, de ez a tulajdonosi kör alig két hónapig élt, hiszen decemberben a többségi tulajdonos, RTS Vízvágó Kft. a tulajdonrészéből 600 ezer forint névértékű részt eladott az izraeli Atlas LTA Advanced Technology nevű cégnek. Ezzel a társaság 20 százalékos részesedést szerzett 2020. decemberében – írja az Mfor. Erre rá két hónapra, idén februárban a kecskeméti Edubox Bt. is eladta üzletrészét, a 450 ezer forint névértékű részesedést 450 ezer forintért Dzsudzsák Balázs vásárolta meg. Ezzel 15 százalékos részesedést szerzett az Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben.

Dzsudzsák Balázsnak ez már a negyedik érdekeltsége. Legelőször 2017-ben alapította meg a DB7.hu Kft.-t, mely sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, majd két évvel később az egészségügy területére is belépett. Többedmagával 2019 februárjában veresegyházi székhellyel megalapította az egyéb humán-egészségügyi ellátással foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t, melyben az ugyanekkor alapított, vagyonkezeléssel foglalkozó Rába Medical Invest Kft.-n keresztül tulajdonos a focista – derül ki az Mfor cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik