Belföld

Videón, ahogy a maszk és jegy nélkül utazó 16 éves fiú rátámad a vasutasokra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Bíróság elé állítja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a 16 éves fiút, aki április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton jegy és maszk nélkül utazott, ezért a jegyvizsgáló Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson leszállította. A fiú dühében a kalauzra, majd a mozdonyvezetőre is rátámadt.

A fiú és a bátyja nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után az esti órákban Kisvárdáról Nyíregyházára utazott vonattal. A testvérpárnak nem volt menetjegye, illetve maszkot sem voltak hajlandóak viselni, ezért a jegyvizsgáló Sóstóhegyen leszállította őket a vonatról.

Az állomás peronján a kamasz szidalmazni kezdte a jegyvizsgálót, majd több alkalommal ökölbe szorított kézzel felé is ütött, majd combon rúgta őt. A testvére eközben megpróbálta megfékezni az öccsét, többször is közé és a jegyvizsgáló közé állt, illetve két alkalommal arcon is ütötte a testvérét, aki azonban továbbra is fenyegette, szidalmazta a vasutast.

A konfliktust észlelte a mozdonyvezető is, aki leszállt a vonatról, és odament a kollégájához. Ekkor a fiatal fiú őt is trágár szavakkal illette, valamint egyszer hastájékon ütötte.

Az ügyészség kétrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a fiatalt, és végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélné.

Frissítünk!

A Nyíregyházi Járásbíróság 1 év 4 hónap fogházra ítélte a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfit, de a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik