Belföld

Drograzzia: Négy településen csapott le egyszerre a rendőrség és a TEK

TEK / Polixe.hu
TEK / Polixe.hu

Négy településen csapott le egy drogbandára kommandósokkal a rendőrság. A nyomozók még két héttel ezelőtt fogtak el egy 45 éves bagi dílert, aki Bag és Hatvan térségében árulta a drogot. Mostanra pedig az is kiderült, hogy ő honnan szerezte be a tovább adott kábítószert.

Az ügy realizálása után négy településen zajlott a keddi akció. A 40 éves N. Róbertet a turai házából állították elő a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel.. Három másik gyanúsítottért Ecsédre, Hévízgyörkre és Kartalra kellett menni, közülük kettőt gyanúsítottak meg kábítószer birtoklásával, mivel gyorstesztjük pozitív eredményt hozott és egyiküknél kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufólia is alátámasztotta a szerfogyasztást.

N. Róbert turai otthonában hosszasan időztek a bűnügyi technikusok és a nyomozók. A vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében mobiltelefonokat, ékszereket, több száz eurót, prémium kategóriás karórát, nagy képernyős televíziókat, valamint vagyont érő bútorokat foglaltak le, amelyek értéke több millió, bűnös úton szerzett forintot képvisel.

Kihallgatásakor N. Róbert nem tett vallomást, csak panaszt.  A gyanúsítás szerint körülbelül másfél éve árult rendszeresen „kristályt”  a bagi ismerősének.A felderítő munka felfedte, 700-800 gramm drog cserélt közöttük gazdát a közel 18 hónap alatt, a 4000 Ft/gramm áron árusított szerből N. Róbert több millió forintot kaszált.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett N. Róberttel szemben, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik